Всього:
Всього:

Миколайчики – традиційне печиво на День святого Миколая, яке може стати чудовим подарунком до свята для близьких та друзів. Печиво роблять не лише у формі святого Миколая, а й у вигляді сонечка, зірочок, місяця, ялинок, пташок, навіть козаків та ангелів.

Ділимося простими рецептами миколайчиків, а Ви куштуйте і печіть!

Миколайчики з медом

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 100 г,
  • Борошно — 300 г,
  • Яйця — 2 шт,
  • Крохмаль — 40 г,
  • Мед — 90 г,
  • Розпушувач — 1 ч.л,
  • Цукор — 100 г,
  • Імбир або кориця за смаком.

Приготування:

За допомогою міксера збийте масло. Поступово додайте до масла всі інгредієнти і продовжуйте збивати міксером. Готове тісто поставте в холодильник на годину. Через вказаний час розкотіть тісто в шар товщиною 0,5 см. За допомогою формочки виріжте з тіста миколайчиків. Розкладіть миколайчиків на деко, попередньо змащене маслом. У духовці, розігрітій до максимальної температури, печіть п’ять хвилин.

Миколайчики класичні

Інгредієнти:

  • Борошно — 600 г,
  • Масло вершкове — 150 г,
  • Сметана — 150 г,
  • Два яйця,
  • Сода -1 ч.л,
  • Цукор — 1 ст.,
  • Ванілін — ½ ч.л,
  • Кориця — ½ ч.л.,
  • Яєчний білок,
  • Цукрова пудра — склянка,
  • Лимонний сік — ½ ч.л.

Приготування:

На великій тертці натріть вершкове масло і змішайте із борошном. До суміші масла та борошна додайте сметану, яйця, соду, цукор, ванілін та корицю. Замісіть тісто, загорніть у харчову плівку та залиште в холодильнику на 8 годин. Як варіант можна залишити тісто в морозилці на годину. Потім розкотіть тісто до товщини 0,5 см. Формами виріжте печиво. Застеліть лист пергаментом і викладыть на нього печиво. У розігрітій до 180 градусів духовці випікайте печиво 15 хвилин. У цей час збийте білок, додайте лимонний сік. Поступово всипте у суміш цукрову пудру. Готове печиво прикрасьте глазур’ю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X