Миколайчики – традиційне печиво на День святого Миколая, яке може стати чудовим подарунком до свята для близьких та друзів. Печиво роблять не лише у формі святого Миколая, а й у вигляді сонечка, зірочок, місяця, ялинок, пташок, навіть козаків та ангелів.
Ділимося простими рецептами миколайчиків, а Ви куштуйте і печіть!
Миколайчики з медом
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 100 г,
- Борошно — 300 г,
- Яйця — 2 шт,
- Крохмаль — 40 г,
- Мед — 90 г,
- Розпушувач — 1 ч.л,
- Цукор — 100 г,
- Імбир або кориця за смаком.
Приготування:
За допомогою міксера збийте масло. Поступово додайте до масла всі інгредієнти і продовжуйте збивати міксером. Готове тісто поставте в холодильник на годину. Через вказаний час розкотіть тісто в шар товщиною 0,5 см. За допомогою формочки виріжте з тіста миколайчиків. Розкладіть миколайчиків на деко, попередньо змащене маслом. У духовці, розігрітій до максимальної температури, печіть п’ять хвилин.
Миколайчики класичні
Інгредієнти:
- Борошно — 600 г,
- Масло вершкове — 150 г,
- Сметана — 150 г,
- Два яйця,
- Сода -1 ч.л,
- Цукор — 1 ст.,
- Ванілін — ½ ч.л,
- Кориця — ½ ч.л.,
- Яєчний білок,
- Цукрова пудра — склянка,
- Лимонний сік — ½ ч.л.
Приготування:
На великій тертці натріть вершкове масло і змішайте із борошном. До суміші масла та борошна додайте сметану, яйця, соду, цукор, ванілін та корицю. Замісіть тісто, загорніть у харчову плівку та залиште в холодильнику на 8 годин. Як варіант можна залишити тісто в морозилці на годину. Потім розкотіть тісто до товщини 0,5 см. Формами виріжте печиво. Застеліть лист пергаментом і викладыть на нього печиво. У розігрітій до 180 градусів духовці випікайте печиво 15 хвилин. У цей час збийте білок, додайте лимонний сік. Поступово всипте у суміш цукрову пудру. Готове печиво прикрасьте глазур’ю.