Всього:
Всього:

Греція планує поповнити оснащення своєї армії на тлі нафтогазового конфлікту з Туреччиною. Зокрема, Афіни хочуть придбати у Франції 18 багатоцільових винищувачів Dassault Rafale, заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у суботу, 12 вересня. Греки також хочуть отримати вертольоти та чотири нові фрегати. А ще чотири судна цього типу, випущені у Німеччині, пройдуть модернізацію. Крім того, лави збройних сил Греції протягом 5 років поповнять 15 000 новобранців.

Також наголошується, що Афіни не виключають залучення Міжнародного суду ООН.

Туреччина поводиться “грозливо” для східних кордонів Європи та “підриває” безпеку в регіоні, заявив Міцотакіс. Афіни готові вирішити розбіжності з Анкарою мирним шляхом, наголосив він. Однак прем’єр Греції припустився залучення Міжнародного суду ООН, якщо сторони не зможуть дійти єдиного рішення.

У свою чергу Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав грецьку владу утриматися від “помилкових дій”. Турецький лідер також застеріг від “сварки” з Туреччиною президента Франції Емманюеля Макрона, який 10 вересня закликав Анкару не перетинати “червоні лінії” у конфлікті з Афінами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X