Всього:
Всього:

На ринку була представлена ​​перша ультрафіолетова лампа “Care 222”, яка здатна знищити коронавірус в приміщеннях без шкоди для людини. Виробник новинки – японська марка освітлювального обладнання Ushio Inc.

Як повідомляється, лампу, яку компанія створила у співпраці з Колумбійським університетом, можна буде використовувати для дезінфекції приміщень та поверхонь. Наприклад, у ліфтах, поїздах, автобусах, офісах, магазинах та інших місцях.

УФ-лампи найчастіше використовуються як ефективний засіб стерилізації, особливо в медичній та харчовій промисловості. Але звичайні УФ-промені не можна використовувати в приміщеннях, де знаходяться люди, оскільки вони викликають рак шкіри та проблеми з очима.

Так, наприклад, звичайні УФ-лампи випромінюють світло довжиною хвилі 254 нанометри, а нова лампа “Care 222” випускає хвилі довжиною 222 нанометра. Такі хвилі є безпечними для людини, але вони руйнівно діють на коронавірус.

Представники японської компанії заявили, що нова лампа знищує 99 відсотків вірусів та бактерій у повітрі та на поверхні 3 кв. м на відстані 2,5 метри від лампи за 6-7 хвилин.

Вага пристрою становить 1,2 кг та має розмір книги середнього розміру. Нині ціна однієї лампи становить близько 2860 доларів.

На даний момент Ushio Inc. постачає лампу тільки до медичних закладів, але планує обслуговувати й інших споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X