Всього:
Всього:

Американська компанія Microsoft підписала меморандум про співпрацю з Міністерством цифрової трансформації, за його умовами компанія інвестує у розвиток хмарних сервісів на українському IT-ринку близько $500 млн.

Ці вкладення, зокрема, підуть на будівництво двох дата-центрів компанії на території України. Якщо дані зберігатимуться всередині країни, українські держоргани матимуть змогу користуватися хмарними послугами компанії.

“Мета цього меморандуму – зробити Україну найкращим місцем для життя та зробити українські компанії більш конкурентоспроможними завдяки останнім технологіям, які стануть доступними в Україні”. – сказав генеральний директор представництва Microsoft в Україні Ян Петер Де Йонг. Він додав, що Microsoft пропонує Україні інструменти для досягнення цих цілей. Зокрема, які дозволять посилити цифрову трансформацію країни та сприятимуть економічному розвитку.

Домовленості передбачають також знижки або спеціальні умови щодо Microsoft Azure, Office 365 та інших хмарних сервісів для українських держорганів та організацій; проєкти у сфері освіти, тощо.

За словами глави відомства Михайла Федорова, уряд розглядає перенесення сервісів “Дія 2.0” до хмар Microsoft.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X