Всього:
Всього:

МОЗ планує експериментальний проект зі збирання гіперімунної плазми для лікування COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми ухвалили важливу постанову про початок впровадження пілотного експериментального проекту зі збирання гіперімунної плазми. З виготовленням потім імуноглобуліну”.

Максим Степанов пояснив, що гіперімунна плазма – це плазма від людей, які вже перехворіли на коронавірус, вона містить антитіла.

“Зараз у багатьох провідних країнах світу відбуваються клінічні випробування саме щодо імуноглобуліну, який виготовлений із такої плазми. Ми теж починаємо цей процес. Спочатку нам треба зібрати плазму і потім передати на виготовлення цього імуноглобуліну, щоб потім уже в рамках клінічних випробувань почати його використовувати на території України”, – розповів міністр.

Степанов зазначив, що імуноглобулін, який уже пройшов клінічні випробування в Україні, тобто використовувався для лікування хворих із COVID-19, показав “непогані результати”.

“Плануємо його внести до протоколу лікування коронавірусної хвороби. Звичайно, якщо вирішать наші лікарі, які входять до цієї комісії. Попередньо, переговоривши з ними, – у них є така думка, щоб внести його саме до протоколу”, – сказав міністр, зазначивши, що, як очікується, це дасть велику користь та більший ефект при лікуванні коронавірусної хвороби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X