Всього:
Всього:

У Міністерстві закордонних справ України за підсумками переговорів заявили, що Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за збитий Boeing 737-800 під Тегераном. Про це заявив заступник закордонних справ Євген Єнін.

Також стало відомо, що іранська сторона готова надати однаковий розмір компенсації родичам усіх жертв незалежно від їхнього громадянства.

Під час переговорів із міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфі, Єнін заявив про необхідність розслідування обставин авіакатастрофи та закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

«Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співпраці з Іраном у всіх сферах», — наголосив Євген Єнін.

Заріфі ж запевнив, що жодна третя країна не зможе впливати на політику Ірану щодо України.

Додамо, що деякі родичі пасажирів, які загинули у лайнері МАУ, вже звернулися з позовом до влади Ірану до Федерального суду США у Вашингтоні.

Нагадаємо, літак МАУ, що прямував з Тегерана до Києва, розбився вранці 8 січня незабаром після вильоту з іранської столиці. Загинули 176 людей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X