Всього:
Всього:

Основний конкурент США в адміністрації Трампа зараз вважається Китай. Він має більший військовий потенціал і найкращі технології, ніж росія, повідомляє Кореспондент.

Білий дім більше не вважає Росію своєю основною загрозою. Це місце зараз займає Китай, повідомляє Financial Times.

Згідно данних видання, адміністрація президента США Дональда Трампа визнає Китай основною загрозою з точки зору технологій так і з позиції військового потенціалу.

Таким чином, Білий дім відмовився вважати Москву найсильнішим суперником, незважаючи на те, що Росія “кинула прямий виклик західноорієнтованому світовому порядку” анексією Криму у 2014 році.

У Вашингтоні вважають, що дії китайського керівництва супроводжуються “все більш войовничим тоном”. Також зазначається, що після введення санкцій проти Росії через анексію Криму, взаємодія Москви з Пекіном значно посилилася.

Деякі американські політики вважають, що Росія зможе об’єднатися зі Сполученими Штатами щоб протистояти Китаю. На їхню думку, відносини Москви та Пекіна не такі сильні, як здається, на перший погляд. Зокрема, про це сказали державний секретар США Майк Помпео та його заступник Стівен Бігун. За словами Бігуна, обидві країни пов’язані з взаємною рішучістю кинути виклик США.

Нещодавно відносини між США та Китаєм псуються через ряд причин. Зокрема, минулого тижня Державний департамент оголосив про введення візових санкцій проти чиновників Китаю, оскільки Пекін обмежує доступ американських дипломатів, журналістів та туристів до Тибету. Пізніше американські санкції були введені на події в Гонконзі. У свою чергу, Китай ввів санкції проти американських чиновників.

 

X